آزمایشگاه پیرومتالورژی
آزمایشگاه پیرومتالورژی قابلیت استحصال فلزات از سنگ معادن مربوطه یا از دیگر ناخالصیهای موجود را به وسیله اعمال حرارت دارد . در این فضای تحقیقاتی عملیات ذوب Smelting ، مشاهده بیشتر
آزمایشگاه پیرومتالورژی قابلیت استحصال فلزات از سنگ معادن مربوطه یا از دیگر ناخالصی های موجود را به وسیله اعمال حرارت دارد . در این فضای تحقیقاتی عملیات ذوب Smelting ، تشویه Roasting ، تقطیر و تصعید انجام می پذیرد. اهم تجهیزات موجود در این آزمایشگاه عبارتند از:
پوشیدن روپوش آزمایشگاهی ترجیحا سرمه ای در آزمایشگاه سیالات الزامی است. استاد درس آزمایشگاه در صورت صلاحدید می تواند این الزام را تغییر دهد.
در جلسات عملی آزمایشگاه لازم است از جداول داده برداری یکسان سازی شده (لینک زیر در فرمت PDF) استفاده شود. در هر جلسه نتایج داده برداری توسط استاد یا کارشناس آزمایشگاه امضا و به استاد مربوطه تحویل شود.
“جزوه ی دستور کار آزمایشگاه ” پس از چند ویرایش با نظر کارشناسان و اساتید مورد ملاحظه قرار گرفته است و در لینک زیر آخرین ویرایش آن در فرمت PDf و در قالب فشرده قابل دانلود است. دانشجویان محترم توجه داشته باشند که برای نوشتن گزارش کار صرفا از این جزوه استفاده شود و از منابع متفرقه پرهیز گردد.
برنامهی این آزمایشگاه مطابق تقویم آموزشی دانشگاه، شامل ۱۶ هفته است.در این آزمایشگاه ۱۲ آزمایش فعال در کنار مطالب تئوری ارائه می شود که بسته به صلاح دید استاد مربوطه و فعال بودن تجهیزات، برنامه مختلف است.(بسته به تعداد کلاس ممکن است هر کدام از این سه گروه تعداد نفرات کم تری داشته باشند.
برای نوشتن گزارش کار، نمونه فایل (Template) گزارش کار در لینک زیر قابل دانلود است.
دفترچه ی راهنمای(Manual) اکثر تجهیزات در کتابخانه ی مستقر در آزمایشگاه موجود و قابل دسترسی است. از آنجا که اکثرا یک نسخه ی چاپ از آنها موجود است، قابلیت امانت گرفتن وجود ندارد و صرفا داخل آزمایشگاه دانشجویان می توانند از آنها استفاده کنند. اما برای سهولت در دسترسی و دسترسی بیش تردانشجویان و اساتید محترم، نسخه ی اسکن شده ی برخی دفترچه های راهنما در لینک های زیر در فرمت PDF قابل دانلود است. هم چنین دانشجویان با دانستن نام شرکت سازنده ی دستگاه ها ( در بند ۵ نام شرکت سازنده می آید) و با جستجو در پایگاه اینترنتی آنها به اطلاعات مفیدی از جمله دفترچه ی راهنما احتمالا دست پیدا خواهند کرد.
با توجه به شرایط خاص شیوع بیماری فراگیر کرونا و یا حالت های خاص ایام دیگر که حضور دانشجویان و اساتید در دانشگاه میسر نیست، آزمایشگاه سیالات بر آن شد تا برنامه ی آزمایشگاه مجازی را در پیش گیرد. این برنامه به دو صورت فیلم و یا مجازی قابل انجام است. در حالت فیلم، معرفی دستگاه، روش انجام آزمایش و داده های تجربی حاصل از آزمایش در قسمت زیر و در قالب یک فیلم در فرمت MP۴ قرار گرفته است. دانشجویان می توانند با مشاهده ی کامل و با دقت فیلم مشابه آزمایشگاه حضوری از توضیحات هر آزمایش بهره مند شوند. بعد از مشاهده ی فیلم، هر دانشجو موظف است گزارش کار متناسب با جدول داده برداری ارائه شده رابنویسد و برای استاد مربوطه ارسال نماید. در حالت آزمایش مجازی که به صورت ازمایش از راه دور ( Remote Control Lab) و یا مجازی (Virtual Lab) بوده، دانشجو می تواند در حالت اول از طریق Web Cam نصب شده در آزمایشگاه مقصد و با سیستم های کنترلی نصب شده در آن جا و یا در حالت دوم از طریق آزمایشی که به صورت انیمیشنی یا مجازی-واقعی درآورده شده است، آزمایش را مطابق با روش انجام ازمایش که در همین صفحه قید گردیده است، انجام دهد، جدول داده برداری را پر کند، گزارش کار مربوطه را بنویسد و برای استاد مربوطه ارسال نماید. برای آزمایش های مجازی که توسط آزمایشگاه طراحی گردیده است، در صورتی که درس آزمایشگاه سیالات را اخذ نموده اید، رمز عبور آن را از استاد درس دریافت نمایید. آزمایش های مجازی در دو فرمت exe و swf موجود هستند که اولی در windows قابل اجرا و دومی با کمک flash player (ترجیحا flash player ۱۷)قابل اجرا هستند.
هدف از این آزمایش تعیین
نام شرکت سازنده:
وضعیت دستگاهها: فعال
توضیح مختصری از آزمایش:
هدف از این آزمایش
وضعیت دستگاه: فعال
تلفن: ۷۳۲۲۸۸۳۵
ارتباط با آزمایشگاه
تلفن:۷۷۴۵۹۱۵۱ (۹۸۲۱+) داخلی: | |
ایمیل: | |
نشانی : تهران، میدان رسالت، خیابان هنگام، خیابان دانشگاه علم و صنعت ایران، دانشگاه علم و صنعت ایران، … |