نخستین جشنواره جایزه ملی پروفسور «وقار» پدر دانش مهندسی متالورژی ایران با هدف مشارکت صنایع معدنی و فلزی، تقویت بنیه پژوهشی و صنعتی دانش مهندسی متالورژی و مواد در کشور و انتخاب برترینهای این حوزه و گرامیداشت نام و یاد پدر دانش مهندسی متالورژی ایران و ارج نهادن به فعالیتهای علمی، پژوهشی و صنعتی برگزار شد.
بهینهسازی در فرآیند صنعت مهندسی متالورژی و مواد، تولید محصول با میزان قیمت تمامشده کمتر و یا با ارزش افزوده بیشتر، تشکیل هسته دانشبنیان و… از جمله شاخصهای انتخاب طرحهای دانشجویی و صنعتی در این جشنواره بوده است که در بخش دانشجویی سرکارخانم مهندس سارا باقری از دانشگاه علم و صنعت ایران با ارائه طرح «اثر بهبوددهندهها بر عملکرد و ویژگی های کاتالیست سنتز آمونیاک» با راهنمایی سرکارخانم دکتر قنبری موفق به کسب رتبه نخست شد. این طرح با حمایت شرکت گسترش فناوری خوارزمی (از بزرگترین شرکت های تولید کننده کاتالیست کشور) به عنوان طرحی اثر گذار بر صنعت تولید کاتالیست سنتز آمونیاک و ایجاد ارزش افزوده مورد توجه هیأت داوران جشنواره در بخش دانشجویی قرار گرفت.
این مراسم با حضور خانواده محترم پرفسور وقار، پیشکسوتان، فارغالتحصیلان دانشکده فنی دانشگاه تهران و فعالان صنعتی حوزه معدن و فلزات، در تاریخ ۹ اسفند ۱۴۰۲ در تالار شهید چمران دانشکده فنی برگزار و طرحهای برگزیده حوزه مهندسی متالورژی و مواد در بخشهای دانشجویی و صنعتی معرفی و تقدیر شدند.
اسامی و طرحهای برگزیده دانشجویی و صنعتی به شرح ذیل است:
دکتر سیدهادی بنیجمالی، برگزیده صنعتی نخستین دوره جایزه پروفسور وقار برای ارائه طرح «استحصال محلول تصفیه غنیشده از نقره از کنسانتره روی سولفوره»
مهندس سارا باقری، برگزیده دانشجویی نخستین دوره جایزه پروفسور وقار برای ارائه طرح محمدطه قاضیزاده، برگزیده دانشآموزی برای کسب بهترین رتبه کشوری کنکور ۱۴۰۲ در رشته کارشناسی مهندسی متالورژی و مواد دانشکدگان فنی دانشگاه تهران.



