بنابراین تلاش برای استفاده از موادی خاص با ویژگی های ساختاری، ریزساختاری و فیزیکوشیمیایی مناسب یکی از پیشران های تحقیقاتی برای بهبود زندگی بشر شده است. در همین راستا آزمایشگاه مواد برای انرژی پژوهش های متعددی بر روی مواد مورد استفاده در ابرخازن ها و باتری های لیتیم-یون به عنوان سیستم های ذخیره الکتروشیمیایی در حال انجام است. هدف اصلی این آزمایشگاه تربیت نیروی انسانی متخصص در زمینه روشهای ذخیره سازی الکتروشیمیایی است با تکیه بر شناسایی و ارزیابی انواع مواد مهندسی است.
این آزمایشگاه دارای امکانات مناسبی مانند آون، همزن مکانیکی و مغناطیسی، کوره مافلی، آسیامکانیکی، کوره القایی برای سنتز مکانیکی و شیمیایی و کنترل خواص فیزیکی و شیمیایی انواع مواد شامل نانوذرات فلزی و آلیاژی، انواع اکسیدها، سولفیدها و غیره است. مهندسی ساختاری و ریزساختاری این نوع مواد در جهتی انجام می شود تا خواسته های اصلی هر نوع سیتسم ذخیره سازی برآورده شود. مثلا هدف اصلی در باتری های لیتیم یون سنتز مواد آندی و کاتدی با ظرفیت ویژه و نرخ پذیری بالا است تا بطور همزمان دانسیته انرژی و توان آنها افزایش یابد.
این آزمایشگاه دارای امکانات ارزیابی خواص الکتروشیمیایی شامل پتانسیو/گالوانواستات و باتری تستر است. همچنین امکانات چرخه ساخت الکترود مانند گلاوباکس، دکتر بلید و غیره نیز در این آزمایشگاه فراهم شده اند.