تمرکز آزمایشگاه مواد برای انرژی (E-MAT) نوآوری در حل چالشهای صنعتی مرتبط با مهندسی مواد در حوزه انرژیهای تجدیدپذیر و انرژیهای سبز است. اولویت این آزمایشگاه انجام پروژههای تحقیقاتی مشترک با صنایع بزرگ با نگاه حل نیازهای صنعتی در حوزه طراحی، ساخت و مشخصهیابی سلولهای خورشیدی نسل جدید میباشد.
توسعه فناوریهای مرتبط با سلولهای خورشیدی پروسکایتی از طریق بهبود عملکرد لایه انتقالدهنده الکترون (ETL)، لایههای جاذب برپایه انواع پروسکایتهای هالید آلی-معدنی، لایههای انتقالدهنده حفره معدنی و الکترودهای پشتی در این آزمایشگاه در حال انجام است. سلولهای خورشیدی رنگدانهای (DSSCs) و سلولهای خورشیدی کوانتوم دات (QDs) نیز از دیگر انواع اپتوالکترونیکهایی هستند که در این آزمایشگاه در حال تحقیق و توسعه میباشند.
سنتز پروسکایتهای اکسیدی و ترکیبات فلورایتی و استفاده از آنها به عنوان کاتد و الکترولیت در انواع ادوات الکترونیکی مانند پیلهای سوختی اکسید جامد (SOFCs) و باتریهای ثانویه (مانند لیتیومی و سدیمی) نیز در دستور کار این آزمایشگاه قرار دارد. همچنین توسعه الکترودهای کربنی به منظور کاربرد در آندهای باتریهای لیتیومی و ابرخازنها از دیگر حوزههای تحقیقاتی E-MAT است.
سنتز و پوششدهی طیف وسیعی از مواد پیشرفته در مقیاس آزمایشگاهی و نیمهصنعتی نظیر انواع نانومواد سرامیکی، نانوساختارهای کربنی (مانند گرافن، اکسید گرافن و نانوتیوب کربنی)، مواد دوبعدی (مانند فازهای رادلسنپاپر) و فتوکاتالیستهای کامپوزیتی (مانند دیاکسید تیتانیوم، اکسید وانادیوم و وانادات بیسموت) از دیگر مأموریتهایی است که تیم E-MAT برای خود تعریف کرده است.
پروژههای پژوهشی آزمایشگاه مواد برای انرژی


اعضای آزمایشگاه مواد برای انرژی

ارتباط با آزمایشگاه پژوهشی مواد برای انرژی
![]() |
تلفن: ۷۳۲۲۸۸۷۸ (۹۸۲۱+) |
![]() |
ایمیل: bakhshayesh@iust.ac.ir |
![]() |
نشانی: تهران، نارمک، دانشگاه علم و صنعت ایران، دانشکده مهندسی مواد و متالورژی، طبقه ۴، آزمایشگاه مواد برای انرژی (E-MAT) |